fbpx

Hogyan készítsük fel hajunkat a tavaszra?

Tavasszal fontos az átmenet a téli hajápolásból a tavaszi hajápolásba. A hideg, száraz időjárás lehet, hogy károsította a hajat, így az alábbi tippek segíthetnek a haj egészségének helyreállításában és az új évszakra való felkészülésben:

 1. Vágasd le a töredezett hajvégeket: A téli időjárás sokszor kiszárítja a hajat és a hajvégeket, így ezek sokkal többet töredezik. A tavasz kezdetén érdemes elvágni a töredezett hajvégeket, hogy a haj újra egészséges és erős legyen.

 2. Használj hidratáló hajkondicionálót: A hideg időjárás sokszor szárítja a hajat és a fejbőrt is. Tavasszal érdemes olyan hidratáló hajkondicionálókat használni, amelyek segítenek visszaállítani a haj hidratáltságát és vitalitását.

 3. Kerüld a túlzott hőkezelést: A hajvasalók, hajszárítók és hajformázók használata tovább száríthatja a hajat. A tavaszi időjárás általában enyhébb, így érdemes kihagyni a hőkezelést és természetes módon formázni a hajat.

 4. Alkalmazz mélytisztító samponokat: A téli időjárás és a fűtött beltéri körülmények miatt a haj sokszor zsírosabbá válik. A tavasz elején érdemes alkalmazni néhány mélytisztító sampont, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat a hajból és a fejbőrből.

 5. Fogyassz egészséges ételeket: Az egészséges étrend kulcsfontosságú a haj egészségének megőrzéséhez. A tavasz beköszöntével érdemes több friss gyümölcsöt és zöldséget, egészséges zsírokat és fehérjéket fogyasztani, hogy a haj megkapja a szükséges tápanyagokat.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek a hajadnak helyreállni a hideg téli időjárás hatásaitól, és felkészülni a tavaszra. Ha további tanácsra van szükséged a hajápolással kapcsolatban, mindig érdemes szakemberhez fordulni.

 Milyen a jó póthaj?

A jó póthaj az, amely természetesen és harmonikusan illeszkedik a saját hajadhoz, és úgy néz ki, mintha az valóban a te saját hajad lenne. Ahhoz, hogy a póthaj természetes hatású legyen, fontos, hogy a póthaj minőségi, jó minőségű emberi hajból készüljön, amely sima, fényes és egészséges.

Az alábbiakban felsorolok néhány fontos szempontot, amelyekre figyelni kell, amikor jó minőségű póthajat szeretnél vásárolni:

 1. Minőség: A minőségi póthajat olyan emberi hajból kell készíteni, amely sima, fényes és egészséges. A jó minőségű póthaj nem szőrös vagy túlzottan szálkás, és nem csomósodik össze.

 2. Illeszkedés: A póthajnak illeszkednie kell a saját hajadhoz. A jó minőségű póthajat olyan módon kell illeszteni a saját hajadhoz, hogy ne lehessen látni a hajhosszabbítást, és hogy a haj természetesen essen.

 3. Szín: A póthajnak illeszkednie kell a saját hajszínedhez. A jó minőségű póthajat úgy kell választani, hogy megegyezzen a saját hajszíneddel, vagy ha szükséges, szakember által színre is lehet igazítani.

 4. Tartósság: A jó minőségű póthajnak tartósnak kell lennie, és az anyagoknak ellenállóaknak kell lenniük a mindennapos használat során.

 5. Ár: A jó minőségű póthaj ára általában magasabb, mint a rossz minőségű hajé, de a jó minőségű haj sokkal tartósabb és jobb hatást eredményez.

Fontos, hogy a póthajat egy szakember illessze fel, és utána megfelelően ápoljuk a hajat, hogy a tartóssága és a természetes hatása hosszabb ideig megmaradjon.

Hogyan ápoljuk a póthajunkat? 

  A póthaj ápolása fontos a hosszú élettartam és a jó megjelenés érdekében. Itt van néhány tipp a póthaj ápolásához:

 1. Mielőtt bármilyen ápolószert használnál, alaposan mosd meg a hajad. Használj egy enyhe sampont, amely nem károsítja a hajat.

 2. Használj kondicionálót, hogy puhábbá és könnyebben kezelhetővé tegye a hajat.

 3. A póthajakat rendszeresen kell fésülni és ápolni, hogy ne csomósodjanak össze. Használj olyan fésűt, amely nem húzza meg a hajat.

 4. Vigyázz a hőkezeléssel, például hajszárítóval, vasalóval vagy hajformázóval. Használj hővédelmi terméket, és ne szárítsd túl forróra a hajat.

 5. Kerüld az erős vegyi anyagokat tartalmazó termékeket, mint például a színváltoztatók és a dauer. Ezek károsíthatják a hajat és a póthajat is.

 6. Hagyd, hogy a póthajak száradjanak maguktól, és ne dörzsöld túl erősen a törölközővel.

 7. Ne hordd túl sokáig ugyanazt a póthajat. A túlzott használat károsíthatja a hajat és a fejbőrt is.

 8. A póthajakat érdemes speciális ápolószerekkel ápolni, amelyek megóvják a hajszálakat a káros hatásoktól és segítenek megőrizni a haj egészségét és szépségét.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek a póthaj ápolásában. Ha további kérdéseid vannak, fordulj fodrászodhoz vagy szakértőhöz.

Milyen a jó hajkefe? 

Egy jó hajkefe több szempontból is megfelelőnek tekinthető:

 1. Anyag: A hajkefének olyan anyagból kell készülnie, amely nem károsítja a hajat. A legtöbb hajkefe műanyagból készül, de kaphatók fa, fém, kerámia és szilikon kefék is. A fa és a kerámia kefék kíméletesebbek a hajjal, mivel nem elektromosan feltöltődnek, mint a műanyag kefék, és kevésbé hajlamosak húzni a hajat.

 2. Forma: A hajkefének olyan formájúnak kell lennie, amely megfelel a haj típusának és hosszának. A hosszú hajhoz például vastagabb, nagyobb felületű kefét érdemes használni, míg az rövidebb hajhoz kisebb, laposabb kefét ajánlott.

 3. Fogak: A hajkefe fogainak nem szabad túl élesnek, durvának vagy túl szorosan egymáshoz illeszkedőnek lenniük, mivel ezek a tulajdonságok húzhatják a hajat és károsíthatják azt. A fogaknak inkább simának és körköröseknek kell lenniük.

 4. Ergonómia: A hajkefének olyan markolattal kell rendelkeznie, amely kényelmesen illeszkedik a kézbe, és lehetővé teszi, hogy könnyen irányítsuk a kefét a hajban. A markolatnak nem szabad csúszkálnia, amikor nedves a kéz.

Összességében tehát egy jó hajkefe az anyagától, a formájától, a fogaitól és az ergonómiájától függően lehet kényelmes és hatékony a hajápolás során.

Van néhány esemény az életben, amely rossz hírt jelent a hajad számára. A legjelentősebbek: a hajba ragadt rágógumi, egy rossz fodrász, vagy akár az egész téli évszak. Ha olyan szerencsés vagy, hogy olyan területen élsz, ahol nincs tél, ez a cikk nem neked szól. Menj ki a szabadba, és élvezd már a szép időt :)))

Sajnos a többieknek hamarosan borzasztó lesz az időjárás, és vele együtt a hajunk is. Mielőtt észrevennénk, a nyári páratartalmat gyorsan felváltja a száraz, fagyos levegő. Hirtelen mindannyiunkat száraz fejbőr és göndör haj fog gyötörni. Egész télen viselhetnél sapkát (de nem kellene - erről később), hogy elrejtsd a fénytelen frizurádat, de nekem van egy jobb ötletem. Olvass tovább, és kövesd ezeket a tippeket, hogy életed legjobb téli haja legyen.

 

Téli haj tippek

Először is, vedd figyelembe, hogy a hajadat a tél veszélyezteti, akár bent, akár kint vagy. "De ha egész szezonban bent maradok, akkor a hideg levegő nem változtathatja törékennyé a hajamat!" - mondod. Ez egy szolid gondolat, de helytelen. A kinti levegő száraz, de a felhúzott termosztátoknak köszönhetően bent is az.

A szárazság a fő probléma télen. Amikor a bőröd száraz, duplán használod az arcápolót. A hajadat ugyanaz az időjárás éri, mint az arcodat, ezért mutass egy kis szeretetet a fürtjeidnek. A tél az az idő, amikor hidratáló kondicionálóra kell váltanod. Keress olyan hajápolót, amely humektánsokat és zsíros olajokat tartalmaz. A nedvesség fokozása érdekében hetente legalább egyszer alkalmazz mélykondicionáló maszkot, például egy intenzív regeneráló maszkot.

Minden reggel ötször nyomod meg a szundi gombot? Azt javaslom, hagyd abba. Először is, mert ha még egyszer elkésel, a főnököd kirúghat. Másodszor, időre van szükséged ahhoz, hogy reggel rendesen megmosd és megszárítsd a hajad. Télen soha ne lépj ki a szabadba vizes hajjal. Nem, nem fogsz megfázni, de töredezni fog a hajad. Minden reggel szárítsd meg teljesen a hajad, vagy kezdj el este zuhanyozni.

 

Téli haj teendők és tilalmak

Ha már a hajmosásnál tartunk, télen kevesebbet kell mosnod a hajad. Elvégre nem éppen úgy izzadsz, mint nyáron. Ettől függetlenül a hajmosás kimossa a hajadból a természetes olajokat, így az érzékenyebbé válik a téli zord hőmérsékletre. Mosd meg a hajad minden második este, vagy még ritkábban. A zuhanyzóban is állítsd alacsonyabbra a víz hőmérsékletét. A forró víz télen csodálatos érzés, de borzalmas a hajadnak.

Ha már kint vagy a szabadban, viselj kalapot, vagy lazább sapkát. A takarás segít megvédeni a fejbőrödet és a hajtöveidet a zord időjárástól. A pamut vagy gyapjú súrlódása további töredezést okozhat a hajkoronánál. Ha van, válassz selyem- vagy szaténbélésű fejfedőt.

A kiegyensúlyozott táplálkozás egész évben fontos, de ez is nagyban hozzájárul a szép hajhoz. Télen tartsd erősen a hajadat azzal, hogy sok hajbarát vitamint és tápanyagot viszel be az ételeidbe. A spenót tele van A-vitaminnal és vassal, amelyek elősegítik a haj növekedését. Ha szereted az avokádót, szerencséd van! A zöld gyümölcs nagyszerű E-vitaminforrás, amire szükséged van az egészséges fejbőrhöz és hajhoz.

A erőfeszítéseid ellenére a töredezés és a töredezett hajvégek előfordulhatnak. Ezért olyan fontos a rendszeres hajvágás. Tartsd a hajad száraz végeit nyírva. Ha a töredezés és a töredezett hajvégek miatt félsz a tükörképedtől, van más megoldás is. Kérj a fodrásztól egy rövidebb trimmelést, és hosszabbítsa vissza a hosszát hajhosszabbítással. Profi tipp: a szintetikus hajhosszabbítások nem száradnak ki és nem törnek, mint a biológiai haj, így télen is tökéletesek.

 

Lehet, hogy volt egy úgynevezett "dögös csajos nyarad", de nincs okod arra, hogy ne legyen ez így télen is. Persze, nincsenek strandok, de legalább a hajad csodásan nézzen ki!

 

Szeretnél gyönyörű, hosszú fürtöket? Ha elcsábultál a rövid haj divatjának és már megbántad, vagy ha egyszerűen csak nem nő meg a hajad annyira, amennyire szeretnéd, akkor próbáld ki a hajhosszabbítást!

A hosszú hajat jó móka viselni. Egy gyors klipsz és máris teljesen új külsőt kaphatsz! Finom, vékony szálú hajnak is adhatsz volument, színt adhatsz a hajadnak. Olyan gyönyörű hullámokat kaphatsz, amilyenekről mindig is álmodtál. Mindez károsodásmentesen. Hát nem csodálatos? Nem kell kémiai úton megváltoztatnod vagy tönkretennéd a saját hajadat a szépségre való törekvés során.
 
Hol lehet beszerezni a póthajat?
Míg a boltokban jelenleg nincs lehetőség, a világhálón igen. Ezer és ezer oldal árul hajhosszabbítást. Rengeteg választási lehetőséged van. Bármelyik oldalról vásárolhat emberi eredetű hajhosszabbítást. 
Sok embernek nehéz eldönteni, hogy emberi hajhosszabbítást vagy szintetikus hajat vásároljon, mások pedig valószínűleg nem is tudták, hogy van különbség!
A szintetikus és az emberi haj közötti jelentős különbség a haj tapintása és minősége!
Őszinte leszek, az emberi hajnak csodálatos tapintása van, és annyira természetesnek tűnik, hogy az emberek összetévesztik a saját hajaddal. Emellett olyan textúrája és árnyalata van minden egyes darabnak, hogy mindig van olyan szín, amely tökéletesen illeszkedik az eredeti hajadhoz. Ez egy hatalmas előny, amikor emberi hajhosszabbítást vásárolsz! Most nem azt mondom, hogy a szintetikus hosszabbítások nem tűnnek természetesnek, mert a megfelelő árnyalattal és beépítéssel ezek is zökkenőmentesen illeszkednek. Ezeknek a póthajaknak sajnos más a tapintása és a kinézete, a szintetikus hajról ismert, hogy inkább fényes és szálas érzetű. 
Miért érdemes a hosszutincsek.hu weboldalról vásárolni?
Mindenekelőtt azért, mert mi csak megbízható márkákat árulunk. Az internet tele van utánzatokkal és hamisítványokkal. Igen, az Amazonon is láthattok olcsó póthajakat, vagy akár a Wish alkalmazáson. Megértem, hogy miért találják csábítónak az ilyen akciókat. De hidd el nekem: ha túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az azért van, mert nem is igaz. 
  
A hosszutincsek.hu-nál azt szeretnénk, hogy gyönyörűnek érezd magad!  Szeretjük a vásárlóinkat, ezért csak a legjobbat adjuk el nekik. 
 
 

A tincsezett póthajakat kétféle módon gyártjuk attól függően, hogy milyen típusú hajhosszabbítási technikához használják majd:

- a mikró gyűrűs technikához henger alakú (cipőfűző forma),

- míg a hőillesztéses hajhosszabbításhoz lapos tincseket készítünk.

A tincseket kézzel készítjük a legjobb és legtartósabb hőre olvadó ragasztó anyaggal: kristálykeratinnal.

Szőkítési technológiánk nagyon kíméletes, nem roncsolja a póthaj szerkezetét. A nálunk szőkült póthajak élettartama a barna hajainkhoz hasonlóan legalább 2 év. Szőke hajaink mindegyike utólagos ellenőrzésen megy keresztül a depigmentálás után, így biztosítjuk, hogy ügyfeleink maximálisan elégedettek legyenek a megvásárolt póthajjal.

Tincsezett póthajaink a legjobb minőségű natúr copfokból frissen, kristálykeratinnal feldolgozott prémium kategóriás hajak. Hőillesztéses és mikró gyűrűs hajhosszabbításhoz előkészített póthaj, ami felrakás után a lehető legtermészetesebb hatást kelti. A nálunk tincsezett hajak felrakása egyszerű és gyors, hosszú évek és több ezer hajhosszabbítás által szerzett tapasztalatunknak köszönhetően a tincsek kiakalakítása tökéletes az összes hajhosszabbítónak, akik tőlünk vásárolnak.

A póthaj élettartama a megfelelő ápolás mellett akár 3-4 év is lehet.

Tincsezett póthajaink a legjobb minőségű natúr copfokból vannak feldolgozva. Kristálykeratinnal feldolgozott prémium kategóriás póthajak, melyek ha megfelelően vannak illesztve, garantáltan nem hullanak. Hőillesztéses és mikró gyűrűs hajhosszabbításhoz előkészített póthaj, ami felrakás után a lehető legtermészetesebb hatást kelti. A nálunk tincsezett hajak felrakása egyszerű és gyors, hosszú évek és több ezer hajhosszabbítás által szerzett tapasztalatunknak köszönhetően a tincsek kiakalakítása tökéletes az összes hajhosszabbítónak. A tincsezett póthaj élettartama a megfelelő ápolás mellett akár 3-4 év is lehet.

Miért érdemes minket választanod? 

Több ezer elégedett ügyfél haját hosszabbítottuk már meg.

Rengeteg póthajból válogathatsz, biztosan megtaláljuk, ami neked kell.

Vigyázunk a saját hajadra, ami a póthajnak köszönhetően gyorsabban fog nőni.

Precízen illesztjük a póthajat, ami garantáltan nem fog hullani.

Teljes körű garanciát vállalunk a póthajra és az elvégzett munkára.

 

 

 

 

 

Mennyi hajat vásároljunk?
Minél dúsabb a saját hajunk, annál több póthaj szükséges. Kevés, vékonyszálú haj esetén 10-12dkg /100-120tincs/, dús, vastagszálú haj esetén 17-18dkg /170-180tincs/ Hajdúsítás esetén ennek a fele. Hajdúsítás esetén ennek a fele.

Hajhosszabbítás vagy hajdúsítás után mennyi ideig maradhatnak fent a tincsek?
Az ideális hordási idő 2-3 hónap, majd a lenövés miatt újra, többször visszarakható ugyanaz a póthaj. Milyen póthajat válasszunk hajhosszabbítás-dúsításhoz? Ajánlott a saját hajunkéval szerkezetileg, minőségileg megfelelő póthajat választani. Fontos!
Előrecsomagolt póthajat ne vegyünk, ha csak nem 1 hónapra szeretnénk a tartós hajhosszabbítást!

Honnan tudom, hogy jó minőségű a póthaj?
Ahol garanciát adnak a póthajra elvileg nincs gond. észrevehető már az első hajmosás után ha nem szálírányos, jó minőségű a póthaj, mert kócolódni, csomósodni, rasztásodni fog

Hajhosszabbítás vagy hajdúsítás miatt kihullhat-e a saját hajam?
Nem mindegy milyen hajhosszabbítási technikát alkalmaznak és az sem hogyan. Szalonunkban hajra nézve nem kívánt káros hatásuk miatt, a csomózást és hajfelvarrást egyre inkább háttérbe szorítja a teljesen természetes frizurát eredményező hőillesztéses technika.

Festhető, vasalható, göndöríthető a póthaj?
Igen, de figyeljünk arra, hogy az illesztett részekre (hajtőre), ne tegyünk balzsamot, pakolást mert a tincsek megcsúszhatnak. A hajvasalásnál ill. a hajsütővasnál szintén vigyázni kell a hajtőnél illesztett részekre.

Melyik a legkíméletesebb hajhosszabbítás, hajdúsítás?
A keratinos hőillesztés. A keratin hajunk, körmünk fő építőanyaga. Nem csak a legkíméletesebb, de észrevétlen hajhosszabbítási módszer is.

Ahogy az emberek öregszenek, hajuk elkezdhet veszíteni a volumenéből és vastagságából. Egyes esetekben a haj elvékonyodása összefügg a táplálkozással, a tápanyaghiánnyal vagy az örökletes hajhullással.

A legtöbb esetben a haj elvékonyodása nem függ össze általános egészségügyi problémákkal. Ez azonban hatással lehet az emberek mentális egészségére és önbecsülésére.

Az emberek számos kezelést és házi gyógymódot kipróbálhatnak a haj egészségének, vastagságának és erősségének fokozása érdekében.

Ebben a cikkben a ritkuló haj okait, valamint néhány kezelést és házi gyógymódot tekintünk át.

Okok

Bizonyos fokú hajhullás normális. Ahogy az emberek idősödnek, a hajuk természetes módon elkezdhet veszíteni volumenéből és erejéből.

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) rámutat, hogy az emberek naponta 50-100 hajszálat veszítenek. Az új haj ezután ugyanabból a hajhagymából újranő.

Idővel azonban egyes tüszőkben megszűnik a hajtermelés, és a hajszálak finomabbá válnak. A haj elkezdi elveszíteni a színét is.

Ha valaki jelentős hajritkulást vagy kopasz foltok kialakulását észleli, akkor hajhullásról lehet szó. Az ADD szerint az emberek megállíthatják vagy kezelhetik a hajhullás legtöbb okát.

A következő szakaszok a haj elvékonyodásának lehetséges okait vizsgálják.

Hajhullás

A férfias mintázatú kopaszodást és a női mintázatú kopaszodást együttesen androgenetikus alopeciának nevezik. Gének és hormonok okozzák az androgenetikus alopeciát.

A Genetics Home Reference szerint az androgenetikus alopecia kialakulásának valószínűsége az életkor előrehaladtával nő. Bár a tinédzsereket is érintheti, az 50 éves és idősebb férfiak több mint felénél előfordul valamilyen mértékű hajhullás. Legnagyobb valószínűséggel a menopauza után érinti a nőket.

Gyakran előfordul, hogy az androgenetikus alopeciában szenvedő emberek családtagjai ugyanebben az állapotban szenvednek.

Alopecia areata esetén a szőrtüszők még életben vannak, és a haj újra kinőhet. Az orvosok az alopecia areatát 4-6 hetente, legfeljebb 6 hónapon keresztül a fejbőrbe adott injekcióval kezelhetik.

Diéta

A szervezetnek tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy új hajszálakat hozzon létre és fenntartsa az egészséges hajhagymákat.

A fehérje a haj egyik alapvető összetevője. A mikrotápanyagok, amelyek közé vitaminok és ásványi anyagok tartoznak, kulcsszerepet játszanak a hajhagymák növekedési ciklusában.

Az alultápláltság és a vitaminhiány hajhullást okozhat. Az egészséges, változatos táplálkozás elősegítheti az erős, egészséges haj folyamatos növekedését.

A tápláló étrenddel megelőzheti a haj károsodásának alábbi jeleit is:

 • törékeny hajszálak
 • tompa megjelenés
 • szárazság
 • korpásodás

D-vitamin-hiány

A D-vitamin serkenti a hajhagymákat, ami hajnövekedést eredményez. Ha valaki nem jut elegendő D-vitaminhoz, más tünetek mellett hajhullást is tapasztalhat.

Egyes kutatások összefüggésbe hozták a D-vitamin hiányát az alopecia areatával.

Tudjon meg többet a D-vitaminhiányról és a hajhullásról.

Stressz

Hosszú, jelentős stresszel teli időszak után az emberek észrevehetik, hogy a hajukat a szokásosnál vékonyabbnak érzik. Ezt telogen effluviumnak nevezik.

Ha a stressz okozza a haj elvékonyodását, az emberek általában azt veszik észre, hogy a stresszhelyzet elmúlásával hajuk visszanyeri normális volumenét.

Az egészségügyi szakemberek segíthetnek az embereknek a jelentős stresszes időszakok kezelésében. A beszélgetések és a viselkedésterápiák segíthetnek. Az emberek természetes gyógymódokat is kipróbálhatnak a stressz és a szorongás kezelésére.

Terhesség

Ha világi ember vagy, akkor jó ötlet lehet vékony hajat növeszteni közvetlenül a kaszinóban. A folyamat költsége 8000 dollár vagy több is lehet, attól függően, hogy hány hevedert szeretne hozzáadni a fejéhez. A jó hír az, hogy az eljárást a kaszinó ban is elvégezheti anélkül, hogy elhagyná a szállodai szobát. Csak ne felejtse el felkeresni ezeket a szalonokat a legjobb áron. Az első hely, ahol érdemes kipróbálni, a Priscilla Valles, amely hajhosszabbítást kínál amagyar online kaszinóvendégeinek. Priscilla Wallace dolgozott együtt Kylie Jennerrel, Chrissy Teigennel, Hailey Bieberrel és sok mással. Priscilla manuálisan választja ki a csapatot, hogy a kaszinó minden vendége a legjobb szolgáltatást kapja.

Az emberek a terhesség alatt vagy után hajhullást észlelhetnek. Általában a haj kezelés nélkül visszanő.

Hajhosszabbítás vékony hajra

Figyeltél már valaha egy nőt, aki elsétált melletted, vagy végigpörgetted az Instagram-csatornáját, és irigyelted a hosszú és dús haját? A gyönyörű haj eléréséhez gyakran türelem és egy kis szerencse is kell a genetikától. De szerencsére a hajhosszabbítás az egyik legjobb szépségtrükk. Használhatsz hosszabbítást, ha szeretnéd feldobni a külsődet, vagy vastagabb, hosszabb tincseket szeretnél.

Ha vékonyszálú a hajad, akkor lehet, hogy szívesen feltöltenéd, de a hajhosszabbításoknak az a hírük, hogy ha helytelenül viseled, károsodást okozhatnak. Szerencsére léteznek hajhosszabbítások vékony hajra, amelyek növelhetik az önbizalmadat, és segíthetnek elérni a kívánt megjelenést.

A legjobb hajhosszabbítás vékony hajra a hajad állapotától és attól függ, hogy milyen stílust szeretnél elérni. Az alábbi útmutatóban a legmegfelelőbb típusú hajhosszabbításról és használatáról lesz szó. 

Nano gyűrűs hajhosszabbítás

Mivel évek óta teljes körűen képzett hajhosszabbító vagyok, mindig is a biztonságos és természetes módszereket tartottam szem előtt, amelyek elősegítik a haj növekedését, és nem károsítják a saját haját. Az évek során számtalan ügyfelem volt, akik több féle technikával természetes módon hosszú, sérülésmentes hajat értek el.

Minden hajhosszabbítási módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. A nano gyűrűs hajhosszabbítás esetében azt mondhatom, hogy az utógondozási tanácsok és a karbantartás helyes betartása mellett a haj alkalmasságán kívül nincs más ok, amiért ezek a módszerek ne működhetnének az Ön számára.

A nano gyűrűs hosszabbítási módszer során egyes hajhosszabbító szálakat helyezünk fel, és egy apró nano gyűrűvel rögzítjük őket. A finomabb hajtípusúaknak nyújtanak kényelmet. Ennek a módszernek különböző nevei vannak, például nano kötés vagy nano tip hajhosszabbítás. További előnyük, hogy 90%-kal kisebbek, mint a hagyományos mikrogyűrűk, ami azt jelenti, hogy sokkal diszkrétebbek és észrevehetetlenebbek. A nano gyűrűs hajhosszabbításokkal láttam, hogy ezek finom és vastag hajon is működnek, bár a helyes elhelyezés is nagyon fontos. A nanohosszabbítók tehát nagyon sokoldalúak, és nem használnak vegyszereket, hőt vagy ragasztót sem. A nano gyűrűs hajhosszabbítások akár 3 hónapig is a hajban maradnak, mielőtt eltávolítják és újra felhelyezik őket.

A konzultáció a legjobb megoldás azok számára, akik hajhosszabbítást szeretnének, különösen, ha ez az első alkalom. Ingyenes, kötelezettség nélküli konzultációkat kínálunk, hogy meghatározzuk, melyik módszer nem csak az Ön hajának felel meg a legjobban, hanem lehetővé teszi saját hajának növekedését és egészségének megőrzését is.

Nem számít, hány éves vagy, az első találkozásod a számodra fontos személlyel mindig egy divatbemutató lesz, ahol igyekszel a lehető legjobban kinézni és kivételes első benyomást kelteni. Ha már a ruházatoddal is a lehető legjobban öltözködsz, a frizurádnak is illeszkednie kell a trendi megjelenésedhez! A hosszú frizurák most a legmenőbbek, de néha túl sokáig tart, amíg a hajadat ilyen hosszúra növeszted. A hajhosszabbítás lesz az egyszerű útmutató, hogy ezeket a hosszú és hibátlan frizurákat elérd.

A 20-as éveikben járó hölgyek valószínűleg még csak most kezdik az üzleti életet, és remélik, hogy feljebb léphetnek a nagyok ligájába. Mivel még új vagy a pályán, észre kell vetetned magad. Ehhez a megjelenéshez a belső Kardashianunkat idézzük meg, és a középső résszel ellátott, tűs egyenes hosszú hajat hintáztatjuk. Ez a megjelenés elegáns és sikkes, és mindenképpen feltűnő lesz. A klipszes hosszú hajhosszabbítás megadja az ehhez a megjelenéshez szükséges extra hosszúságot.


 
 A harmincas, kacér és virágzó nőknek ajánljuk ezt a "csípős" megjelenést a frufruval. Már nem vagy újonc többé, de ne ragadj le, mert nem akarsz elfelejtődni! Változtasd meg a frizurádat néhány éles frufru hozzáadásával, ez megragadja az emberek figyelmét, és látni fogod, hogy a bókok elkezdenek szállingózni. Ki tudja, talán még azt az előléptetést is megkapod, amire vártál...

Most már meghatározó vagy, és az emberek felnéznek rád tanácsokért és javaslatokért. Ha vezető szerepet töltesz be a munkahelyeden, ügyelj arra, hogy a frizurád megfeleljen a képességeidnek. A kifényesített lófarok, a számos csíptetős pónifrizura bármelyikét használva, megadja neked azt a megjelenést, amire minden főnöknő vágyik.Ne csak egy főnök legyél, légy egy gyönyörű főnök! Csak azért, mert te vagy a veterán, nem jelenti azt, hogy nem lehetsz a legdivatosabb az irodában. A hosszú tincses fürtök sosem mennek ki a divatból, ezért csíptess be néhány hosszabbítót, és használj egy vastag göndörítő rudat, hogy megkapd ezt a hosszú, gyönyörű külsőt.

https://www.facebook.com/Hosszutincsek

https://www.instagram.com/hosszutincsek/


 

  
A göndör haj rémálom lehet. Mindannyian láttuk a klasszikus szitkomot, a Jóbarátokat. Emlékszel arra az epizódra, amikor a banda Barbadosra utazik? Ez az életük nyaralása. Amikor az egyik barátnő, Monica megérkezik az üdülőhelyre, mindenki a haját bámulja. A páratartalomnak köszönhetően Monica haja hihetetlenül göndör lett.
"Nem akarok senkit sem megijeszteni" - mondja Rachel. "De Monica haja kétszer akkora, mint amikor leszálltunk." Az utazás előrehaladtával a lány haja csak még göndörebb lett. A saját férje a Weird Al énekeshez hasonlítja.
Ne legyél olyan, mint Monica. Tartsd simán és göndörödésmentesen a hajad ezekkel a tippekkel.
 
A göndör hajat okozó hajtermékek:
Ha a hajad gondot okoz neked, először mindig a hajformázó termékeidet kell megvizsgálnod. Amit rendszeresen használsz, az pusztítást végezhet a hajszálaidon.
Fogd meg a samponod vagy kondicionálód üvegét, és nézd meg az összetevőket. Van benne alkohol? Látsz szulfátokat a listán? Mindkét összetevő rossz hír, mert szárítják a hajat. Válassz egy hajbarát megoldást.
Imádom a sheavajat tartalmazó termékeket.
 
Hasonlóképpen, valószínűleg ritkábban kellene samponoznod. Mindannyian tiszta hajat szeretnénk, de egy nap sampon nélkül nem árt. Hetente néhányszor hagyd ki a sampont, és csak kondicionálót használj. Ezt hívják co-washing-nek (kondicionálóval való mosásnak). Azért működik, mert a kondicionálók kis mennyiségben tartalmazzák a samponokban jellemzően megtalálható tisztító mosószereket. 
 
Hőformázás
Lehet, hogy te szereted a meleget, de a hajad nem. Már a zuhany alatt el kell kezdened a lehűtést. Igen, a forró víz a zuhany alatt kellemes érzés lehet, de a hajad szenved. A forró víz megfoszthatja a hajadat (és a bőrödet!) a természetes olajaitól. Maradj a langyos vízsugárnál. Ha muszáj feljebb tekerned a hőmérsékletet, a zuhanyfejet irányítsd el a hajadtól.
Miután a hajadat teljesen megmostad, kerüld a kísértést, hogy azonnal hajszárítót ragadj. Hidd el, én sem szeretek csöpögő, vizes hajjal ülni, de a hajad ezt kívánja. Hagyd a hajadat 80-90%-ban a levegőn száradni, mielőtt bekapcsolnád a hajszárítót. A nedves haj sérülékeny haj.
Ha már a sérülékenységnél tartunk, használsz hővédő terméket? Mondj igent, hogy jobban érezzem magam, még ha hazugság is :) Ha nem használsz ilyet, fuss a boltba, és vegyél egyet. A hővédő termék megtartja a hajad természetes nedvességét, amíg hőkezelő eszközöket használsz. Ja, és ha már itt tartunk, állítsd lejjebb a hajegyenesítőt vagy a hajsütővasat. Akár hiszed, akár nem, valójában nem kell a legmagasabb fokozatot használnod ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást. Tartsd az összes formázó eszközt 350 fok alatt.
 
Hajkezelés
A hajad és közted lévő kapcsolatban te vagy a rosszfiú. Ne bánj többé rosszul a fürtjeiddel, és változtass a szokásaidon. A hajad jobbat érdemel. Mindenekelőtt ne nyúlj a hajadhoz! Lehet, hogy még most is hozzáérsz, miközben ezt a bejegyzést olvasod. Ez egyike azoknak az esztelen szokásoknak, amik mindannyiunknak megvannak. Az ujjaid ellopják az értékes hajolajokat, és töredezést és göndörödést okozhatnak.
Szükséged van egy selyem párnahuzatra. Ez azonban nem a luxusról szól. A hajad 8 órát tölt a párnádhoz szorítva. A legtöbb szövet durva a hajhoz, és súrlódást okozhat, ami töredezéshez vezet. A selyem párnahuzat simán tartja a hajad, miközben álmodsz.
Ha azt hitted, hogy a párnád az egyetlen rossz anyag, gondold át újra. A fürdőlepedőd valószínűleg szintén túl durva a hajához. Nem, nem fogok selyemtörülközőt javasolni. Egy egyszerű pamutpólót is használhatsz hajszárításra, zuhanyzás után. Továbbá ne ülj zuhanyzás után törölközőbe vagy pólóba tekert hajjal. Több súrlódás, több göndörség. Szabadítsd fel a hajad!
 
 A sok munka és idő mellett, amit a hajadba fektetsz, nehéz lehet elhinni, hogy az elárulna a göndörséggel. Néhány egyszerű változtatással életed legjobb haját varázsolhatod magadnak. Persze, ha a göndörséggel való küzdelem túl sok lesz, talán itt az ideje, hogy fontolóra vedd a hajhosszabbítást...
 
   
 
 
 
 
Ha Te első alkalommal lettél anyuka, a terhesség utáni hajhullás lesz az utolsó dolog, ami eszedbe jut. Sajnos a legtöbb nő különböző mértékben tapasztalja ezt. Ez a blog segít némi perspektívát mutatni, és gyakorlati tanácsokat ad, hogy segítsen, amíg a hajad visszaáll a normális állapotba.
Amikor először térsz haza a kórházból, kezedben az új kisbabáddal és az újdonsült elhatározással, hogy egész hátralévő életedben a "világ legjobb anyukája" szerepét fogod betölteni, elég ijesztő lehet, amikor rájössz, mi minden vár még rád. A szoptatástól az álmatlan éjszakákig számos kihívás jár az anyasággal. És bár mindez természetesen teljesen megéri, ez nem jelenti azt, hogy nincs okod félni.
A terhesség utáni hajhullás olyasmi, amiről gyakran kérdeznek minket. Ez olyasmi, amit sok újdonsült anyuka nem ért, és ami miatt eléggé megijedhet. Először is, ez teljesen normális, és nem kell tőle félni. A tévéműsorokban és filmekben látható elbűvölő újdonsült anyukák nem valódiak; sosem néznek ki olyan tökéletesen valójában, és valószínűleg rengeteg korrektorral takarják el a sötét karikáikat.
Ennek ellenére először nézzük meg, mi is az a terhesség utáni hajhullás, és miért tapasztaljuk ezt újdonsült anyukaként.
Terhesség utáni hajhullás?
Amikor terhes voltál, a hajad olyan fényt és ragyogást vett fel, amilyen korábban soha nem volt. Nos, ennek oka van. Az egész azoknak a bosszantó hormonoknak köszönhető, amelyekről mindenki azt mondta, hogy a terhesség alatt felturbóznak téged.
A terhesség alatt a szervezetedben lévő hormonok megakadályozzák, hogy a haj a "vedlési" fázisba lépjen. Talán észrevetted, hogy nem volt annyi hajszál a hajkefédben, vagy nem tömítette el a zuhanyzót. Ez azt eredményezte, hogy a hajad sűrűbbé és dúsabbnak tűnt. A terhesség után a hormonjaid teljesen felborulnak. Drámaian megnő a hajszálak aránya, amelyek belépnek ebbe a vedlési szakaszba. Ez okozza a terhesség utáni hajhullást.
Hogy perspektívába helyezzük a dolgot, egy átlagos nő naponta körülbelül 80 hajszálat veszít. Az újdonsült anyukák viszont akár 400 hajat is veszíthetnek naponta.
Ne essünk azonban pánikba, ezt gyorsan követi a visszanövés, mivel a ciklus újra kezdődik.
Mennyi ideig tart a terhesség utáni hajhullás?
 
Az újdonsült anyák jellemzően a szülés után körülbelül három hónappal tapasztalják a hajhullás fizikai eredményeit, bár ez egyénenként némileg eltérhet. Sajnos nem sokat tehetünk azért, hogy a saját hajnövekedési ciklusunkat életünk bármely szakaszában felgyorsítsuk vagy lerövidítsük.
Ha különösen hosszú a hajad, a hajhullás drámaibbnak tűnhet, mintha rövid hajad lenne, de ne feledd, hogy a hajnövekedési ciklusa körülbelül 6 hónap után visszaáll és normális ütemben folytatódik, és a javulás gyorsan látható lesz.
 
 
 
 
 

A vendégeim gyakran kérdezik, hogy lehet-e festeni a hajhosszabbítást? A rövid válasz: igen - de sok mindent át kell gondolnod, mielőtt előveszed a gumikesztyűt!

Ebben a blogban minden információt megadok, amire szükséged van ahhoz, hogy eldönthesd, érdemes-e festeni a hajhosszabbításodat. Remélhetőleg segítünk elkerülni néhány dolgot, ami rosszul sülhet el. A blog végén adtam néhány "top tippet", hogy a folyamat a lehető legstresszmentesebb legyen.

Mielőtt felteszed a kérdést, hogy "lehet-e hajhosszabbítást festeni?", tudnod kell, milyen típusú hajad van, milyen típusú hajhosszabbítással rendelkezel, és hogy világosabb vagy sötétebb színt szeretnél-e.

Az Te hajad emberi haj?

Az első dolog, amit meg kell vizsgálni, hogy a hajhosszabbítás, amit festeni szeretnél, valóban emberi haj-e. Ha szintetikus haj, akkor nem fogod tudni színezni, mert a szintetikus haj műanyagból készül. Ha nem vagy biztos benne, hogy a hajhosszabbításod emberi vagy szintetikus, elvégezhetsz egy égési tesztet.

Vegyél egy kis, legalább 10 cm hosszú hajdarabot. Fogd meg a haj egyik végét, a másik végét pedig tedd láng fölé. Ha a haj lángra kap (légy óvatos, mert pillanatok alatt felgyulladhat), és kellemetlen égett haj szagot áraszt (fel fogod ismerni, mindannyian megégettük már a hajunkat valamikor!), akkor emberi hajról van szó. Ha megolvad, akkor műanyag. Kérjük, légy óvatos, és tégy óvintézkedéseket, nehogy megégjen, vagy megégesd a berendezési tárgyakat stb. Javasoljuk, hogy a tesztet egy vízzel teli mosogató fölött végezzük, így az égő hajat bele tudjuk dobni, amint meggyullad.

Sötétebb vagy világosabb?

Rögtön a blog elején azt mondtam, hogy a "lehet-e hajhosszabbítást festeni" kérdésre a válasz igen.  Konkrétabban kell fogalmaznom - a hajhosszabbításodat sötétre festheted, de nem valószínű, hogy világosabbá tudod tenni. Szinte minden hajhosszabbítás színezett. Ez azt jelenti, hogy ha világosítani szeretné őket, akkor szőkítőszert kell használnod. A legtöbb hajhosszabbítás agresszív feldolgozáson ment keresztül, ami azt jelenti, hogy a kutikula (védőréteg) már elég rossz állapotban van. Ha nem bánod a kockázatot, és nem akarod egy-két árnyalatnál jobban kivilágosítani a hajhosszabbítást, akkor talán megúszhatod. De csak akkor próbáld meg kivilágosítani a hajhosszabbításodat, ha tisztában vagy azzal, hogy ha végeztél, jó eséllyel a kukában végzi!

Sötétebbre szeretnél? Ez sokkal egyszerűbb, mintha a hajhosszabbítást próbálnád megvilágosítani, de van néhány dolog, amit figyelembe kell venned. A legtöbb hajhosszabbítás gyorsabban veszi fel a színt, mint a természetes hajad, így nem biztos, hogy olyan sokáig kell rajta hagynod a színezést, mint ahogyan azt az utasításban meghatározták. Néhány percenként ellenőrizd a színt, de ne feledd, hogy a nedves haj sötétebb, mint a száraz haj. Más szóval, tartsd magad és várd meg, amíg a szín a kívánt eredménynél valamivel sötétebb árnyalatúvá válik.

Lehet festeni a már felszerelt hajhosszabbításokat?

Sokkal egyszerűbb a hajhosszabbításokat festeni, mielőtt még fel lennének szerelve. Ne feledd, mit mondtam korábban arról, hogy a hajhosszabbítás gyorsabban befesthető, mint a természetes haj. Ha a hajhosszabbítással egyidejűleg a saját hajadra is festéket viszel fel, a hajhosszabbítás gyorsabban színeződik be, és a végén foltos, rosszul illeszkedő rendetlen tincseket kaphatsz!

Ha nano vagy mikrogyűrűs hajhosszabbítást viselsz, légy nagyon óvatos, nehogy festék kerüljön a keratinra. Miután kiöblítetted a festéket, győződj meg róla, hogy a kötéseket néhányszor alaposan megmostad. Ha festék kerül a keratinos toldalékokra, a gyűrűk lecsúszhatnak, és a nanók levedlenek, vagy akár teljesen le is bomolhatnak.

Lehet festeni a hajhosszabbításokat? A legjobb tippjeink!

 • Tartsd a hajat a lehető legtisztábban.
 • Fésüld át alaposan a hajhosszabbításokat, mielőtt bármilyen színt alkalmazna.
 • Győződj meg róla, hogy sok festéked van, valószínűleg többre lesz szükséged, mint gondolnád.
 • Dolgozz a tövétől a végéig. A szín felvitelénél kezdj a tetejénél, és haladj lefelé. Öblítéskor fogd meg a hajhosszabbítás tetejét, és öblítsd lefelé. Ha a végektől felfelé haladsz, a végén matt lesz a hajad!
 • Szárításhoz nyomkodd és tapogasd - ne dörzsöld a nedves hajat törölközővel. A hajhosszabbítást egy törölközőre helyezd meleg helyre, pl. a radiátorra. Amikor a haj nedves/közel száraz, fésüld át, a végektől kezdve. Befejezheted hajszárítóval, de fújd lefelé, a tövektől a hajvégek felé haladva.
 • A festék foltot hagy, ezért védd meg a felületeket fóliával.

A hajhosszabbítás tökéletes választás annak aki gyorsan szeretne gyönyörű tincseket, hajkoronát. Annak érdekében, hogy természetesnek tűnjenek, fontos a megfelelő szín kiválasztása, a megfelelő kezelés és vágás. Ideális esetben szakemberrel kell feltetetni a póthajakat, mert értik, hogyan kell megfelelően formázni, vágni annak érdekében, hogy természetesnek tűnjenek frissen szerzett tincseink. Mivel sok szalonnak be kellett zárnia a COVID-19 miatt, a fodrász-hajhosszabbító megtalálása nem mindig könnyű feladat. Ha küzdesz a célért, de mégsem megy egyedül, hogy a hajhosszabbításod természetesnek tűnjön és megfelelően keveredjen az eredeti hajaddal, akkor csörögj rám, és biztos kitalálunk valamit közösen

Akár derékig érő, „tengerparti nyári hullámokra” vágysz, akár egyszerűen egy vastagabb kinézetű lófarokra, a hajhosszabbítás azonnali megoldást kínál minden hajproblémájára.

Milyen frizurám legyen?

Ez egy népszerű kérdés, és a válasz meglepetést okozhat Neked, attól függően, hogy milyen típusú hajhosszabbítást választottál. A hajhosszabbítás tökéletes módja annak, hogy hozzáadd a kívánt hosszúságot és teltséget.

Különböző élettartam a különböző hajhosszabbításoktól:

 1. Nano gyűrűs hajhosszabbítás

A Nano gyűrűk 90% -kal kisebbek, mint a szokásos hajhosszabbítások, így gyakorlatilag észrevehetetlenek. A hajat természetes hajszálak mögé illesztik, és rögzítésükhöz rögzítik. Az alkalmazás során nem használnak hőt vagy ragasztót.

A Nano gyűrű hajhosszabbításoknak 6-9 hónapig kell tartaniuk, ha rendszeres figyelemmel gondoskodnak róla. 8 hetente kell foglalnod egy „karbantartási” időpontot, amikor a gyűrűket el kell távolítani, és új gyűrűket kell felhelyezni. Ez elősegíti, hogy a hajhosszabbítás a lehető leghosszabb ideig tartson, és biztosítsa, hogy kiváló állapotban legyen hejkoronánk.

 1. Csomózás, ­ mikrocsomózás:

Az előre kötött/csomózott hajhosszabbításokat az igazi haj egyes szálaihoz rögzítik. Ezáltal a saját hajad teltebbnek tűnik, miközben megőrzi természetes megjelenését.

Attól függően, hogy mennyire gondoskodsz róluk, az előre bekötött hajhosszabbításnak átlagosan 4-5 hónapig kell tartania. Mivel a haj gyökere közelében vannak, óvatosan kell eljárni a mosás és a szárítás során. A helytelen technika, a póthaj rángatása fésülés közben elhasználódáshoz vezethet, ami rövidebb élettartamhoz tesz lehetővé.

A rendszeres hajkezelés, a speciális hajápoló termékek, például balzsamok és samponok használata elegendő ahhoz, hogy teljes élettartamukat megtartsák. Nem kell semmilyen karbantartás az előre csomózott hosszabbításokkal, szakszerűen eltávolítsa őket 4-5 hónap után.

 1. Micro gyűrűs hajhosszabbítás

A Micro gyűrűs hajhosszabbításokat úgy alkalmazzák, hogy az egyes hosszabbító szálakat kis természetes hajszakaszokhoz rögzítik. Ez a módszer nem igényel ragasztót vagy hőt.

Ezeknek a meghosszabbításoknak átlagosan 6-9 hónapig kell tartaniuk attól függően, hogy milyen jól kezelik őket. Mivel a hajszálak természetes gyökereihez vannak kötve, győződj meg róla, hogy csak professzionális hajhosszabbító termékeket használsz, hogy ne károsítsa őket a fejbőr közelében. Kéthavonta ellenőrizni, korrigálni kell a mikro gyűrűs hajhosszabbításokat.

 1. Szalagos hajhosszabbítás

Ahogy a neve is mutatja, ezeket a hajhosszabbításokat ragasztószalagok segítségével ragasztják a haj szendvicsszerű részeire. Sokan kedvelik őket, mivel hagyják, hogy a természetes haj szabadon növekedjen, és nem is igényelnek hőt a rögzítéshez.

A szalagos hajhosszabbítások általában 4-8 hét múlva igénylik az újraigazítást, attól függően, hogy mennyire vigyázol rájuk. Ha jól kezeljük, ugyanazokat a hajhosszabbítókat visszahelyezhetjük a frissebb megjelenés érdekében.

Szárítás után egy speciális hajhosszabbító kefével finoman át kell ecsetelni őket. Ez segít megakadályozni a törést és hosszabb ideig fenntartani természetes megjelenésüket.

 1. LA Weave hajhosszabbítás

Az LA Weave hajhosszabbításokhoz először a természetes hajat kell sorokra osztani, amelyeken mikrokarikák vannak. A hosszabbításokat ezután tűvel varrhatjuk a sorokba. Ez a típusú hosszabbítás a legjobban a sürűbb és hosszabb hajú egyének számára működik.

Az LA Weave kiterjesztések tipikus karbantartási ideje körülbelül 6-8 hét, a maximális ajánlott időtartam 9 hónap. Ez idő után jó, ha vadonatúj friss hajat kapsz.

Hosszabb élettartam érdekében hetente legalább egyszer mélykondicionáld és hidratáld a szövést. Annak érdekében, hogy természetes hajad egészséges maradjon, győződj meg róla, hogy mélykondicionáló  termékeket használsz  a saját hajadon, valamint a hosszabbításokon egyaránt.

Mielőtt belevágnánk a különböző típusú hajhosszabbítás anyaghasználati módjaiba, az első dolog, amit tudnia kell a hajhosszabbításokról, hogy vannak valódi emberi eredetű és szintetikus hajhosszabbítások. Szóval, mi a különbség közöttük?

 

Hogyan készülnek a hajhosszabbítások?

Az emberi hajhosszabbítás pontosan az, aminek hangzik. Tetőtől talpig valódi, emberi hajból készülnek, amelyeket úgynevezett hajdonoroktól gyűjtöttek össze.

A szintetikus haj viszont különböző szintetikus, kevert szálakból készül, és nem tartalmaz emberi hajat. Ezek a szálak általában nagyon finom, műanyag szálak, amelyeket valódi emberi haj utánozására gyártanak.

Mind a valódi, mind a szintetikus műhajak sokféle stílusban, színben és különböző alkalmazási formában kaphatók. A szintetikus szálak minősége változhat, de általában merevek és az emberi hajtól eltérően mozognak, ezért nem keverednek olyan jól a természetes hajjal. Időnként tapintásuk kellemetlen, vagy durva. Az igazi haj valódinak látszik és érződik (mert igazi is!), és ezért természetesebben keveredik az alany hajával.

Az emberi hajhosszabbítás ugyanúgy kezelhető, mint a saját természetes haj. Kiegyenesítheti, göndörítheti, száríthatja, befestheti és felvihet rá hajápolási termékeket is. Szintetikus haj esetén nem festheti a hajat, mivel a legtöbb festék ammóniát tartalmaz, ami tönkretenné a szintetikus hajat. Ezenkívül nem formázhatja a szintetikus hajat ugyanúgy, mint a valódi haját, mert a hő károsíthatja a tincseket, így a hajsütővasak, hajvasalók és hajszárítók nem megfelelőek, mivel megolvasztják, vagy súlyosan károsítják a hajat.

Minőség és tartósság a hajhosszabbításoknál

 

A szintetikus haj olcsóbb, mint a valódi haj, de természetesen ezzel kompromisszumokat is kell kötni. Mivel szintetikus szálakból készülnek, nem tartanak olyan hosszú ideig, mint az emberi haj, mivel a fent említett tényezők (nap, hő stb.) könnyen károsíthatják őket. Az természetes hajhosszabbítás egy évig is tarthat, ha fokozottan gondoskodunk róla.

Összefoglalva: az természetes póthaj ugyanúgy kezelhető és formázható, mint a saját haja, és a természetesnek is fog kinézni. Könnyen keveredik a hajaddal, és sokkal tovább fog tartani, mint a szintetikus haj. Annak ellenére, hogy olcsóbbak, mint a valódi haj, a szintetikus haj nem tűnik annyira természetesnek, nem formázható melegítő/fűtőeszközökkel és nem tart olyan sokáig, mint az igazi haj.

A hajhosszabbítás manapság Hollywoodban annyira elterjedt, hogy szinte az a meghökkentő, ha valaki nem alkalmazza.

A legizgalmasabb dolog talán mégis az, hogy a valódi és őszinte sztárok miként döntöttek a műhaj viseléséről. Selena Gomez elbűvölően elárulta, hogy igen, a haja "nagyon hamis". Taraji P. Henson pedig még egy üzenetet is írt az Instagram-on arról, hogy mennyire felszabadító, hogy fotózásokon nem kell annyit foglalkozni a frizurájával, hála a póthajnak.

Az alábbiakban néhány kedvenc példánkat válogattuk össze, amikor a sztárok nem féltek lerántani a leplet, és megmutatni hajkoronájuk eredeti kinézetét, a felhelyezett tincsek nélkül.

Ariana Grande őrületbe ejtette a rajongókat, amikor ezt a fényképet copf nélkül posztolta. Sokan azt hitték, hogy valóban levágatta a haját, igazából csak egy napra kivetette a hajhosszabbítást.

https://www.instagram.com/p/BqOJmzmgNtl/?utm_source=ig_embed

Selena Gomez is nagyon furcsa ezzel a Jóbarátok-os Rachel stílussal, nem?

https://www.instagram.com/p/yK9PUOujF9/?utm_source=ig_embed

Hosszú platina szinű fonatáról ismert, a Trónok harcában Daenerys Targaryen szerepét játszó Emilia Clarke. Ő is bemutatta megmutatta frizuráját hajhosszabbítás nélkül.

https://www.instagram.com/p/BoPn51pFOXc/?utm_source=ig_embed

Annak ellenére, hogy köztudott, hogy Jennifer Lopez szereti a hajpótlásokat, mégis nagyon csinos, ha rövidebbre vágott hajjal is látja az ember.

https://www.instagram.com/p/5GAJugGuCr/?utm_source=ig_embed

A póthajak ápolására különös figyelmet kell fordítani, hisz nincs élő hajhagyma így nem tud miből táplálkozni a haj, főleg a szőkített póthajak esetében,minden napos ápolást igényel!

Ahhoz, hogy póthajunk sokáig egészséges és szép maradjon elengedhetetlen az otthoni megfelelő ápolás. A póthaj élettelen hajszálai a saját hajtól eltérően nem képesek az önzsírosodásra, ezért napi szinten szükséges a megfelelő hajápolókat alkalmazni. A hajápoló kiválasztásakor szilikon, protein, növényi olajakat tartalmazó termékeket keressünk. Ennek elhanyagolása a póthaj átlagosnak hordási idejének csökkenéséhez, tönkremeneteléhez vezethet.

Szigorúan TILOS:

- körkefével vizesen szárítani,

- vizesen fésülni,

- előre hajtott fejjel hajat mosni

KERATINOZOTT HAJ ESETÉBEN AZ ALKOHOLOS ÉS A GYÜMÖLCS SAVAS HAJÁPOLÓSZEREK HASZNÁLATA TILOS!

Ahogy szabad:

- Kizárólag sörtekefével lehet fésülködni!

- Minden hajmosás után 30 perces hajpakolást kell alkalmazni!

- Formázni kizárólag félszárazon lehetséges!

- Formázás előtt javasolt hővédő szert alkalmazni.

- Minden napos alapos fésülködés raszták elkerülése érdekében!

- Póthajak festését, szőkítését bízza szakemberre!

EZEK BETARTÁSA MELLETT A PÓTHAJ ÉLETTARTAMÁT MEGNÖVELJÜK!

A hajmosást kizárólag hátrahajtott fejjel szabad végezni az esetleges rasztásodás elkerülése érdekében.

Éjszakára nyakunknál puha gumival össze lehet fogni, esetleg befonni, de ez nem előírt.


TERMÉSZETES HATÁS
Kiváló minőségű hajakkal dolgozunk és olyan profi munkát végzünk, hogy meg sem lehet majd mondani az új, álomszép hajkoronádról, hogy hajhosszabbítással került kialakításra.

MAGAS MINŐSÉG
Mi kizárólag 100%-ban emberi, magas minőségű, prémium és deluxe kategóriájú hajjal dolgozunk.

GARANCIA
100% CSERE-GARANCIÁT vállalunk a nálunk vásárolt póthajakra – az ápolási előírások maradéktalan betartása mellett.

ÁRNYALATOK
Ritkán fordul elő hogy egyetlen árnyalat használata a kívánt eredményt adja. Mi gondoskodunk róla hogy a színárnyalatok megfelelő kombinálásával a legjobb végeredményt érjük el hajhosszabbítás során, hogy az árnyalatok maguktól  összemosódjanak.

A TELJESSÉG EREJE
A hajhosszabbítás által kiteljesedhetsz, sőt élvezheted a nap melegét, a sportolás örömét, hiszen sem a napozás, sem a mozgás okozta izzadtság nem árt az alkalmazott hajnak, az nem veszít színéből, konturjából, tartásából.

TERMÉSZETESSÉG
Kellemes textúra, kényelmes viselet. A hajhosszabbító eljárás során sem vegyszerek sem kellemetlen ragasztó anyag, sem csattok sem latex használatára nem kerül sor, hiszen a póthaj rögzítése természetes úton történik. Csakis a póthaj a maga fényében, csillogásában, és persze konzulenseink fürge ujjai.

EGYEDISÉG
Szabadon formázhatod, egyenesítheted, göndörítheted a póthajat, határt csak a fantáziád szabhat.

100% BIZTONSÁG
A hajhosszabbító eljárás semmilyen roncsolódással nem jár. Az eredeti hajad biztonsággal nő tovább a póthaj felhelyezése után is.

INGYENES KONZULTÁCIÓ
Teljes körű felvilágosítás a hajhosszabbítás módjairól, hajvizsgálat, árak átbeszélése, utókezelés javaslása.

Mi az a keratin?

A keratin egy olyan fehérjeféle, amely gyakorlatilag a hajszálak „alapanyaga”. Tekintettel erre a tényre, ez a hajhosszabbítási technika igen kíméletes.

Hogyan működik?

A keratinos hajhosszabbítás, vagy hajdúsítás tulajdonképpen úgy zajlik, hogy a szakember által meghatározott területen lévő – legalább 10 centiméteres – hosszúságú hajat tincsekre szedi. Ezt követően a kitűnő minőségű póthaj tincset a kiválasztott eredeti tincshez illeszti, majd a keratint az illesztésnél ráolvasztja a szálakra. Gyakorlatilag összeragasztja. Az eljárás nagyságrendileg 2-3 órát vesz igénybe, ehhez kell még hozzászámolni az esetleges formázási és színezési időt. Körülbelül 2-4 hónapig maradhat fent a póthaj, ekkor egy megfelelő szerrel le kell azt oldani. Természetesen lehetőség van újraillesztésre is, ez esetben a régi keratint el kell távolítani a vendégtincsekről, és csak ezt követően kerülhet sor az ismételt eljárásra. A leszedés- és újraillesztés folyamata már hosszadalmasabb, amennyiben ezt egyszerre kívánjuk végrehajtani.

Házilag semmiképp ne próbálkozzunk!

Mivel mindenki próbál odafigyelni a hajára, és a legkevésbé sem szeretne benne kárt tenni, így semmiképp se essünk neki otthon a hajdúsítási műveletnek, de ne is a legjobb barátnőnket kérjük meg (hacsak nem fodrász), hogy segítsen, mert több kárt tudunk okozni, mint gondolnánk. Ugyanez vonatkozik a póthaj eltávolítására is, amennyiben a lehetőségekhez képest épen szeretnénk hagyni az eredeti hajunkat.

Hajhosszabbítási technikák a dúsítás szolgálatában

Vendéghaj használatáról leginkább akkor beszélünk, amikor a hajhosszabbítás kerül előtérbe. Természetesen sok esetben megemlítésre kerül a dúsítás is, de leginkább a rövidről hosszúra váltás miatt kerülnek szóba a plusz tincsek. Pedig nem csak akkor alkalmazzuk őket.

 

Ha a hossz megvan, csak a volumen nincs

 Ha a környezetünkben körbenézünk, minden bizonnyal találunk olyan hölgyeket, akik mindig is hosszú, dús sörényre vágytak, de olyan vékony szálú a hajuk, hogy egyszerűen feladják a növesztést.  Vannak olyanok is, akik dacolva a természet adta lehetőségeikkel, mégis belevágnak, de mégsem elégedtek. Az ő számukra is kiváló megoldás lehet a legtöbb technika, hiszen vendéghajak használatát nagyon sok esetben éppen ezzel a céllal alkalmaz a szépségipar.

 

Mérjük fel a lehetőségeket!

Ha esetleg Te is magadra ismertél, és hasonló gondokkal küzdesz érdemes kipróbálni a póthajjal való dúsítást. Mielőtt azonban nekivágnál a procedúrának, mindenképp ki kell kérni szakértő véleményét, és fel kell mérni, hogy milyen lehetőségeid vannak. Több tényező is közre játszhat, hogy milyen dúsítási technikával készül majd el a remekmű.  Az egyik kérdés például az, hogy mennyi vendéghajat „bír” el a saját loboncod, illetve milyen hosszúságban.

 Tekintettel arra, hogy ma már igen sokféle technika létezik, a saját haj minősége, mennyisége is, és természetesen a fodrász tanácsa is befolyásolhatja, hogy melyik megoldás lesz a legmegfelelőbb és a legkíméletesebb számodra.

 

Ha betegség áll a háttérben

 Sok hölgy betegségéből felépülőben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, hogy ismét teljes értékűnek, csinosnak, kívánatosnak érezze magát. Sajnos tudjuk, hogy számos kezelés, gyógyszer súlyos, de általában visszafordítható károkat okozhat a hajban, így számukra sem mindegy, hogy melyik megoldást alkalmazzuk.

 

 Formázható, festhető

 Attól, hogy jelen esetben dúsításról beszélünk, pontosan ugyanazok a technikák kerülnek alkalmazásra, mint hosszabbítás esetén. Így ha csak a volumenen szeretnénk változtatni, akkor is kedvünkre formáztathatjuk vagy festethetjük, csak ebben az esetben is be kell tartanunk az ápolásra vonatkozó alapvető szabályokat.

Együtt élni a hajhosszabbítással

A hajhosszabbításnál feltett hajakat 2-3 hónapig lehet fennhagyni folyamatosan, utána le kell szedni és újra lehet rakni. Ha tovább marad fent, akkor az károsíthatja a saját hajat, mivel azok meggyengülnek a 3 hónap alatt (természetes hajhullástól). A természetes hajhullással napi 50-100 szál hajat is veszíthetünk (ezek az illesztések miatt nem hullanak ki,csak akkor amikor leszedjük a póthajat, ezért ne ijedjünk meg ha sok hajat látunk a földön, ugyanis ez a 3 havi kihullott haj mennyisége). A hajhosszabbításnál a saját hajhoz póthajat illesztünk, ami hosszabb és nehezebb mint a tartóhaj. Fontos,hogy ne terheljük meg a hajat! A természetes hajhullás során 3 hónap alatt meggyengülnek a tartóhajak és egyre kevesebb tartja a súlyt. Minél tovább hagyjuk fent, annál jobban kitesszük a hajunkat a károsodásnak.


Hajhosszabbításhoz használt hajak

– EURÓPAI: a legjobb minőségű haj! Természetes (natur-festetlen) szinekben kapható, amit be lehet festeni-dauerolni. Megfelelő ápolás mellett évekig hordható! Finom, puha tapintású egyenes-hullámos-vagy göndör.

– INDIAI: az indiaiak haja fekete,erősebb szálú mint az Európaiaké,ezért azoknak ajánlott akiknek az eredeti hajuk szerkezete megegyezik az indiaiéval.Kapható natur és festett  változatban.Ebből a fajtából a legjobb minőségűek a natur hajak,amit tetszőleges színre festünk,ezeknek az élettartalma is hosszabb mint már az előre festetteké.A már festett állapotban kapható hajakat,már nem lehet tovább festeni,ezek élettartama kb. 6-12 hónap.Olcsóbbak mint az Európai hajak!

– ÁZSIAI: vastag, erős szálú, fekete színű, ezért ez is vegykezelésen megy keresztül, hogy különböző színekbe kerüljenek a boltokba. Élettartama 3-6 hónap. Ez a legolcsóbb haj, kócolódik-gubancolódik, sok ápolást igényel! (nem ajánljuk)

A hosszabbított haj még több ápolást kíván, ezért fontos a hajpakolások és ápolószerek használata! Mivel a hajhosszabbítás egyénre szabott, ezért az első alkalomhoz személyes találkozás szükséges a részletek és az időpont megbeszéléséhez!

Mennyire fontos a póthajak ápolása?
Nagyon! A póthajnak nincs lehetősége önzsírosodásra, ezért fontos, hogy kezelje minőségi hajápoló szerekkel, melyek biztosítják a haj nedvességtartalmát, selymességét, fényét ezzel tartós és hosszú időre megőrízve a póthajak kíváló minőségét. Vannak kifejezetten hajhosszabbítás-dúsításra, póthajakra optimalizált termékek.

Hogyan mossam a hajam hajhosszabbítás, hajdúsítás után?
Mindig hátrahajtott fejjel, hogy elkerüljük a haj összebomlását, valamint a haj mosását kifésülő mozdulatokkal végezzük, hogy ne kócolódjon.

Hajhosszabbítás után hagyományos hajkefével is fésülhetem a hajamat?
Nem, kizárólag az erre alkalmas professzionális hajkefékkel.

Fésülhetem-e a hajamat vízesen?
Hajhosszabbítás után soha ne fésüljük a hajunkat vizesen, mert a hajszálak nedves állapotban a legsérülékenyebbek!

Festhetem-e saját magamnak a póthajat?
Függetlenül, hogy eredeti emberi hajról van szó, a kémiai kezeléseket (festés, szőkítés, melír, dauer) bízzuk szakemberre, aki a munkájára garanciát vállal!

Melírozás póthajjal?
Igen! A legjobb megoldás azoknak akik nem szeretnék festéssel, vagy szőkítéssel roncsolni a saját hajukat. Ajánlott sötét hajhoz, azoknak akik világosabb melír csíkokat szeretnének, de az extrém színek kedvelőinek is tökéletes megoldást nyújt.

Kinek nem javasolt a hajhosszabbítás, hajdúsítás?
Nem ajánlott érzékeny-, korpás fejbőr, valamint drasztikus hajhullás esetén.

Kinek ajánlott a hajdúsítás?
A hajdúsítás kíválóan alkalmas vékony szálú hajak tömegnövelésére, valamint ritka hajak esetén mennyiség kiegyenlítésére. A saját haj hossza feltöltésre kerül a póthajjal. A hozzáadott póthaj mennyiség (50-60gr) teljesen természetes és észrevétlen megoldást nyújt, mely megkülönbözhetetlen a saját hajtól. Hajdúsítás esetén a keratinos hőillesztés az ajánlott eljárás.

Mire ügyeljünk hajszárításnál, fésülködésnél?
Hajszárításnál a hajvégeket száríthatjuk meleg levegővel, a hajtövénél viszont már csak langyos levegőt használjunk! A fésülködést mindig a haj végénél kezdjük, onnan haladva fokozatosan felfelé. Alvásnál ajánlott egy copfot, vagy egy laza fonatot készíteni a gubancolódás elkerülése érdekében.