fbpx

Mielőtt belevágnánk a különböző típusú hajhosszabbítás anyaghasználati módjaiba, az első dolog, amit tudnia kell a hajhosszabbításokról, hogy vannak valódi emberi eredetű és szintetikus hajhosszabbítások. Szóval, mi a különbség közöttük?

 

Hogyan készülnek a hajhosszabbítások?

Az emberi hajhosszabbítás pontosan az, aminek hangzik. Tetőtől talpig valódi, emberi hajból készülnek, amelyeket úgynevezett hajdonoroktól gyűjtöttek össze.

A szintetikus haj viszont különböző szintetikus, kevert szálakból készül, és nem tartalmaz emberi hajat. Ezek a szálak általában nagyon finom, műanyag szálak, amelyeket valódi emberi haj utánozására gyártanak.

Mind a valódi, mind a szintetikus műhajak sokféle stílusban, színben és különböző alkalmazási formában kaphatók. A szintetikus szálak minősége változhat, de általában merevek és az emberi hajtól eltérően mozognak, ezért nem keverednek olyan jól a természetes hajjal. Időnként tapintásuk kellemetlen, vagy durva. Az igazi haj valódinak látszik és érződik (mert igazi is!), és ezért természetesebben keveredik az alany hajával.

Az emberi hajhosszabbítás ugyanúgy kezelhető, mint a saját természetes haj. Kiegyenesítheti, göndörítheti, száríthatja, befestheti és felvihet rá hajápolási termékeket is. Szintetikus haj esetén nem festheti a hajat, mivel a legtöbb festék ammóniát tartalmaz, ami tönkretenné a szintetikus hajat. Ezenkívül nem formázhatja a szintetikus hajat ugyanúgy, mint a valódi haját, mert a hő károsíthatja a tincseket, így a hajsütővasak, hajvasalók és hajszárítók nem megfelelőek, mivel megolvasztják, vagy súlyosan károsítják a hajat.

Minőség és tartósság a hajhosszabbításoknál

 

A szintetikus haj olcsóbb, mint a valódi haj, de természetesen ezzel kompromisszumokat is kell kötni. Mivel szintetikus szálakból készülnek, nem tartanak olyan hosszú ideig, mint az emberi haj, mivel a fent említett tényezők (nap, hő stb.) könnyen károsíthatják őket. Az természetes hajhosszabbítás egy évig is tarthat, ha fokozottan gondoskodunk róla.

Összefoglalva: az természetes póthaj ugyanúgy kezelhető és formázható, mint a saját haja, és a természetesnek is fog kinézni. Könnyen keveredik a hajaddal, és sokkal tovább fog tartani, mint a szintetikus haj. Annak ellenére, hogy olcsóbbak, mint a valódi haj, a szintetikus haj nem tűnik annyira természetesnek, nem formázható melegítő/fűtőeszközökkel és nem tart olyan sokáig, mint az igazi haj.