fbpx

A vendégeim gyakran kérdezik, hogy lehet-e festeni a hajhosszabbítást? A rövid válasz: igen - de sok mindent át kell gondolnod, mielőtt előveszed a gumikesztyűt!

Ebben a blogban minden információt megadok, amire szükséged van ahhoz, hogy eldönthesd, érdemes-e festeni a hajhosszabbításodat. Remélhetőleg segítünk elkerülni néhány dolgot, ami rosszul sülhet el. A blog végén adtam néhány "top tippet", hogy a folyamat a lehető legstresszmentesebb legyen.

Mielőtt felteszed a kérdést, hogy "lehet-e hajhosszabbítást festeni?", tudnod kell, milyen típusú hajad van, milyen típusú hajhosszabbítással rendelkezel, és hogy világosabb vagy sötétebb színt szeretnél-e.

Az Te hajad emberi haj?

Az első dolog, amit meg kell vizsgálni, hogy a hajhosszabbítás, amit festeni szeretnél, valóban emberi haj-e. Ha szintetikus haj, akkor nem fogod tudni színezni, mert a szintetikus haj műanyagból készül. Ha nem vagy biztos benne, hogy a hajhosszabbításod emberi vagy szintetikus, elvégezhetsz egy égési tesztet.

Vegyél egy kis, legalább 10 cm hosszú hajdarabot. Fogd meg a haj egyik végét, a másik végét pedig tedd láng fölé. Ha a haj lángra kap (légy óvatos, mert pillanatok alatt felgyulladhat), és kellemetlen égett haj szagot áraszt (fel fogod ismerni, mindannyian megégettük már a hajunkat valamikor!), akkor emberi hajról van szó. Ha megolvad, akkor műanyag. Kérjük, légy óvatos, és tégy óvintézkedéseket, nehogy megégjen, vagy megégesd a berendezési tárgyakat stb. Javasoljuk, hogy a tesztet egy vízzel teli mosogató fölött végezzük, így az égő hajat bele tudjuk dobni, amint meggyullad.

Sötétebb vagy világosabb?

Rögtön a blog elején azt mondtam, hogy a "lehet-e hajhosszabbítást festeni" kérdésre a válasz igen.  Konkrétabban kell fogalmaznom - a hajhosszabbításodat sötétre festheted, de nem valószínű, hogy világosabbá tudod tenni. Szinte minden hajhosszabbítás színezett. Ez azt jelenti, hogy ha világosítani szeretné őket, akkor szőkítőszert kell használnod. A legtöbb hajhosszabbítás agresszív feldolgozáson ment keresztül, ami azt jelenti, hogy a kutikula (védőréteg) már elég rossz állapotban van. Ha nem bánod a kockázatot, és nem akarod egy-két árnyalatnál jobban kivilágosítani a hajhosszabbítást, akkor talán megúszhatod. De csak akkor próbáld meg kivilágosítani a hajhosszabbításodat, ha tisztában vagy azzal, hogy ha végeztél, jó eséllyel a kukában végzi!

Sötétebbre szeretnél? Ez sokkal egyszerűbb, mintha a hajhosszabbítást próbálnád megvilágosítani, de van néhány dolog, amit figyelembe kell venned. A legtöbb hajhosszabbítás gyorsabban veszi fel a színt, mint a természetes hajad, így nem biztos, hogy olyan sokáig kell rajta hagynod a színezést, mint ahogyan azt az utasításban meghatározták. Néhány percenként ellenőrizd a színt, de ne feledd, hogy a nedves haj sötétebb, mint a száraz haj. Más szóval, tartsd magad és várd meg, amíg a szín a kívánt eredménynél valamivel sötétebb árnyalatúvá válik.

Lehet festeni a már felszerelt hajhosszabbításokat?

Sokkal egyszerűbb a hajhosszabbításokat festeni, mielőtt még fel lennének szerelve. Ne feledd, mit mondtam korábban arról, hogy a hajhosszabbítás gyorsabban befesthető, mint a természetes haj. Ha a hajhosszabbítással egyidejűleg a saját hajadra is festéket viszel fel, a hajhosszabbítás gyorsabban színeződik be, és a végén foltos, rosszul illeszkedő rendetlen tincseket kaphatsz!

Ha nano vagy mikrogyűrűs hajhosszabbítást viselsz, légy nagyon óvatos, nehogy festék kerüljön a keratinra. Miután kiöblítetted a festéket, győződj meg róla, hogy a kötéseket néhányszor alaposan megmostad. Ha festék kerül a keratinos toldalékokra, a gyűrűk lecsúszhatnak, és a nanók levedlenek, vagy akár teljesen le is bomolhatnak.

Lehet festeni a hajhosszabbításokat? A legjobb tippjeink!

  • Tartsd a hajat a lehető legtisztábban.
  • Fésüld át alaposan a hajhosszabbításokat, mielőtt bármilyen színt alkalmazna.
  • Győződj meg róla, hogy sok festéked van, valószínűleg többre lesz szükséged, mint gondolnád.
  • Dolgozz a tövétől a végéig. A szín felvitelénél kezdj a tetejénél, és haladj lefelé. Öblítéskor fogd meg a hajhosszabbítás tetejét, és öblítsd lefelé. Ha a végektől felfelé haladsz, a végén matt lesz a hajad!
  • Szárításhoz nyomkodd és tapogasd - ne dörzsöld a nedves hajat törölközővel. A hajhosszabbítást egy törölközőre helyezd meleg helyre, pl. a radiátorra. Amikor a haj nedves/közel száraz, fésüld át, a végektől kezdve. Befejezheted hajszárítóval, de fújd lefelé, a tövektől a hajvégek felé haladva.
  • A festék foltot hagy, ezért védd meg a felületeket fóliával.