fbpx
  
A göndör haj rémálom lehet. Mindannyian láttuk a klasszikus szitkomot, a Jóbarátokat. Emlékszel arra az epizódra, amikor a banda Barbadosra utazik? Ez az életük nyaralása. Amikor az egyik barátnő, Monica megérkezik az üdülőhelyre, mindenki a haját bámulja. A páratartalomnak köszönhetően Monica haja hihetetlenül göndör lett.
"Nem akarok senkit sem megijeszteni" - mondja Rachel. "De Monica haja kétszer akkora, mint amikor leszálltunk." Az utazás előrehaladtával a lány haja csak még göndörebb lett. A saját férje a Weird Al énekeshez hasonlítja.
Ne legyél olyan, mint Monica. Tartsd simán és göndörödésmentesen a hajad ezekkel a tippekkel.
 
A göndör hajat okozó hajtermékek:
Ha a hajad gondot okoz neked, először mindig a hajformázó termékeidet kell megvizsgálnod. Amit rendszeresen használsz, az pusztítást végezhet a hajszálaidon.
Fogd meg a samponod vagy kondicionálód üvegét, és nézd meg az összetevőket. Van benne alkohol? Látsz szulfátokat a listán? Mindkét összetevő rossz hír, mert szárítják a hajat. Válassz egy hajbarát megoldást.
Imádom a sheavajat tartalmazó termékeket.
 
Hasonlóképpen, valószínűleg ritkábban kellene samponoznod. Mindannyian tiszta hajat szeretnénk, de egy nap sampon nélkül nem árt. Hetente néhányszor hagyd ki a sampont, és csak kondicionálót használj. Ezt hívják co-washing-nek (kondicionálóval való mosásnak). Azért működik, mert a kondicionálók kis mennyiségben tartalmazzák a samponokban jellemzően megtalálható tisztító mosószereket. 
 
Hőformázás
Lehet, hogy te szereted a meleget, de a hajad nem. Már a zuhany alatt el kell kezdened a lehűtést. Igen, a forró víz a zuhany alatt kellemes érzés lehet, de a hajad szenved. A forró víz megfoszthatja a hajadat (és a bőrödet!) a természetes olajaitól. Maradj a langyos vízsugárnál. Ha muszáj feljebb tekerned a hőmérsékletet, a zuhanyfejet irányítsd el a hajadtól.
Miután a hajadat teljesen megmostad, kerüld a kísértést, hogy azonnal hajszárítót ragadj. Hidd el, én sem szeretek csöpögő, vizes hajjal ülni, de a hajad ezt kívánja. Hagyd a hajadat 80-90%-ban a levegőn száradni, mielőtt bekapcsolnád a hajszárítót. A nedves haj sérülékeny haj.
Ha már a sérülékenységnél tartunk, használsz hővédő terméket? Mondj igent, hogy jobban érezzem magam, még ha hazugság is :) Ha nem használsz ilyet, fuss a boltba, és vegyél egyet. A hővédő termék megtartja a hajad természetes nedvességét, amíg hőkezelő eszközöket használsz. Ja, és ha már itt tartunk, állítsd lejjebb a hajegyenesítőt vagy a hajsütővasat. Akár hiszed, akár nem, valójában nem kell a legmagasabb fokozatot használnod ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást. Tartsd az összes formázó eszközt 350 fok alatt.
 
Hajkezelés
A hajad és közted lévő kapcsolatban te vagy a rosszfiú. Ne bánj többé rosszul a fürtjeiddel, és változtass a szokásaidon. A hajad jobbat érdemel. Mindenekelőtt ne nyúlj a hajadhoz! Lehet, hogy még most is hozzáérsz, miközben ezt a bejegyzést olvasod. Ez egyike azoknak az esztelen szokásoknak, amik mindannyiunknak megvannak. Az ujjaid ellopják az értékes hajolajokat, és töredezést és göndörödést okozhatnak.
Szükséged van egy selyem párnahuzatra. Ez azonban nem a luxusról szól. A hajad 8 órát tölt a párnádhoz szorítva. A legtöbb szövet durva a hajhoz, és súrlódást okozhat, ami töredezéshez vezet. A selyem párnahuzat simán tartja a hajad, miközben álmodsz.
Ha azt hitted, hogy a párnád az egyetlen rossz anyag, gondold át újra. A fürdőlepedőd valószínűleg szintén túl durva a hajához. Nem, nem fogok selyemtörülközőt javasolni. Egy egyszerű pamutpólót is használhatsz hajszárításra, zuhanyzás után. Továbbá ne ülj zuhanyzás után törölközőbe vagy pólóba tekert hajjal. Több súrlódás, több göndörség. Szabadítsd fel a hajad!
 
 A sok munka és idő mellett, amit a hajadba fektetsz, nehéz lehet elhinni, hogy az elárulna a göndörséggel. Néhány egyszerű változtatással életed legjobb haját varázsolhatod magadnak. Persze, ha a göndörséggel való küzdelem túl sok lesz, talán itt az ideje, hogy fontolóra vedd a hajhosszabbítást...