fbpx

Ahogy az emberek öregszenek, hajuk elkezdhet veszíteni a volumenéből és vastagságából. Egyes esetekben a haj elvékonyodása összefügg a táplálkozással, a tápanyaghiánnyal vagy az örökletes hajhullással.

A legtöbb esetben a haj elvékonyodása nem függ össze általános egészségügyi problémákkal. Ez azonban hatással lehet az emberek mentális egészségére és önbecsülésére.

Az emberek számos kezelést és házi gyógymódot kipróbálhatnak a haj egészségének, vastagságának és erősségének fokozása érdekében.

Ebben a cikkben a ritkuló haj okait, valamint néhány kezelést és házi gyógymódot tekintünk át.

Okok

Bizonyos fokú hajhullás normális. Ahogy az emberek idősödnek, a hajuk természetes módon elkezdhet veszíteni volumenéből és erejéből.

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) rámutat, hogy az emberek naponta 50-100 hajszálat veszítenek. Az új haj ezután ugyanabból a hajhagymából újranő.

Idővel azonban egyes tüszőkben megszűnik a hajtermelés, és a hajszálak finomabbá válnak. A haj elkezdi elveszíteni a színét is.

Ha valaki jelentős hajritkulást vagy kopasz foltok kialakulását észleli, akkor hajhullásról lehet szó. Az ADD szerint az emberek megállíthatják vagy kezelhetik a hajhullás legtöbb okát.

A következő szakaszok a haj elvékonyodásának lehetséges okait vizsgálják.

Hajhullás

A férfias mintázatú kopaszodást és a női mintázatú kopaszodást együttesen androgenetikus alopeciának nevezik. Gének és hormonok okozzák az androgenetikus alopeciát.

A Genetics Home Reference szerint az androgenetikus alopecia kialakulásának valószínűsége az életkor előrehaladtával nő. Bár a tinédzsereket is érintheti, az 50 éves és idősebb férfiak több mint felénél előfordul valamilyen mértékű hajhullás. Legnagyobb valószínűséggel a menopauza után érinti a nőket.

Gyakran előfordul, hogy az androgenetikus alopeciában szenvedő emberek családtagjai ugyanebben az állapotban szenvednek.

Alopecia areata esetén a szőrtüszők még életben vannak, és a haj újra kinőhet. Az orvosok az alopecia areatát 4-6 hetente, legfeljebb 6 hónapon keresztül a fejbőrbe adott injekcióval kezelhetik.

Diéta

A szervezetnek tápanyagokra van szüksége ahhoz, hogy új hajszálakat hozzon létre és fenntartsa az egészséges hajhagymákat.

A fehérje a haj egyik alapvető összetevője. A mikrotápanyagok, amelyek közé vitaminok és ásványi anyagok tartoznak, kulcsszerepet játszanak a hajhagymák növekedési ciklusában.

Az alultápláltság és a vitaminhiány hajhullást okozhat. Az egészséges, változatos táplálkozás elősegítheti az erős, egészséges haj folyamatos növekedését.

A tápláló étrenddel megelőzheti a haj károsodásának alábbi jeleit is:

  • törékeny hajszálak
  • tompa megjelenés
  • szárazság
  • korpásodás

D-vitamin-hiány

A D-vitamin serkenti a hajhagymákat, ami hajnövekedést eredményez. Ha valaki nem jut elegendő D-vitaminhoz, más tünetek mellett hajhullást is tapasztalhat.

Egyes kutatások összefüggésbe hozták a D-vitamin hiányát az alopecia areatával.

Tudjon meg többet a D-vitaminhiányról és a hajhullásról.

Stressz

Hosszú, jelentős stresszel teli időszak után az emberek észrevehetik, hogy a hajukat a szokásosnál vékonyabbnak érzik. Ezt telogen effluviumnak nevezik.

Ha a stressz okozza a haj elvékonyodását, az emberek általában azt veszik észre, hogy a stresszhelyzet elmúlásával hajuk visszanyeri normális volumenét.

Az egészségügyi szakemberek segíthetnek az embereknek a jelentős stresszes időszakok kezelésében. A beszélgetések és a viselkedésterápiák segíthetnek. Az emberek természetes gyógymódokat is kipróbálhatnak a stressz és a szorongás kezelésére.

Terhesség

Ha világi ember vagy, akkor jó ötlet lehet vékony hajat növeszteni közvetlenül a kaszinóban. A folyamat költsége 8000 dollár vagy több is lehet, attól függően, hogy hány hevedert szeretne hozzáadni a fejéhez. A jó hír az, hogy az eljárást a kaszinó ban is elvégezheti anélkül, hogy elhagyná a szállodai szobát. Csak ne felejtse el felkeresni ezeket a szalonokat a legjobb áron. Az első hely, ahol érdemes kipróbálni, a Priscilla Valles, amely hajhosszabbítást kínál amagyar online kaszinóvendégeinek. Priscilla Wallace dolgozott együtt Kylie Jennerrel, Chrissy Teigennel, Hailey Bieberrel és sok mással. Priscilla manuálisan választja ki a csapatot, hogy a kaszinó minden vendége a legjobb szolgáltatást kapja.

Az emberek a terhesség alatt vagy után hajhullást észlelhetnek. Általában a haj kezelés nélkül visszanő.

Hajhosszabbítás vékony hajra

Figyeltél már valaha egy nőt, aki elsétált melletted, vagy végigpörgetted az Instagram-csatornáját, és irigyelted a hosszú és dús haját? A gyönyörű haj eléréséhez gyakran türelem és egy kis szerencse is kell a genetikától. De szerencsére a hajhosszabbítás az egyik legjobb szépségtrükk. Használhatsz hosszabbítást, ha szeretnéd feldobni a külsődet, vagy vastagabb, hosszabb tincseket szeretnél.

Ha vékonyszálú a hajad, akkor lehet, hogy szívesen feltöltenéd, de a hajhosszabbításoknak az a hírük, hogy ha helytelenül viseled, károsodást okozhatnak. Szerencsére léteznek hajhosszabbítások vékony hajra, amelyek növelhetik az önbizalmadat, és segíthetnek elérni a kívánt megjelenést.

A legjobb hajhosszabbítás vékony hajra a hajad állapotától és attól függ, hogy milyen stílust szeretnél elérni. Az alábbi útmutatóban a legmegfelelőbb típusú hajhosszabbításról és használatáról lesz szó. 

Nano gyűrűs hajhosszabbítás

Mivel évek óta teljes körűen képzett hajhosszabbító vagyok, mindig is a biztonságos és természetes módszereket tartottam szem előtt, amelyek elősegítik a haj növekedését, és nem károsítják a saját haját. Az évek során számtalan ügyfelem volt, akik több féle technikával természetes módon hosszú, sérülésmentes hajat értek el.

Minden hajhosszabbítási módszernek megvannak az előnyei és hátrányai. A nano gyűrűs hajhosszabbítás esetében azt mondhatom, hogy az utógondozási tanácsok és a karbantartás helyes betartása mellett a haj alkalmasságán kívül nincs más ok, amiért ezek a módszerek ne működhetnének az Ön számára.

A nano gyűrűs hosszabbítási módszer során egyes hajhosszabbító szálakat helyezünk fel, és egy apró nano gyűrűvel rögzítjük őket. A finomabb hajtípusúaknak nyújtanak kényelmet. Ennek a módszernek különböző nevei vannak, például nano kötés vagy nano tip hajhosszabbítás. További előnyük, hogy 90%-kal kisebbek, mint a hagyományos mikrogyűrűk, ami azt jelenti, hogy sokkal diszkrétebbek és észrevehetetlenebbek. A nano gyűrűs hajhosszabbításokkal láttam, hogy ezek finom és vastag hajon is működnek, bár a helyes elhelyezés is nagyon fontos. A nanohosszabbítók tehát nagyon sokoldalúak, és nem használnak vegyszereket, hőt vagy ragasztót sem. A nano gyűrűs hajhosszabbítások akár 3 hónapig is a hajban maradnak, mielőtt eltávolítják és újra felhelyezik őket.

A konzultáció a legjobb megoldás azok számára, akik hajhosszabbítást szeretnének, különösen, ha ez az első alkalom. Ingyenes, kötelezettség nélküli konzultációkat kínálunk, hogy meghatározzuk, melyik módszer nem csak az Ön hajának felel meg a legjobban, hanem lehetővé teszi saját hajának növekedését és egészségének megőrzését is.