fbpx

Van néhány esemény az életben, amely rossz hírt jelent a hajad számára. A legjelentősebbek: a hajba ragadt rágógumi, egy rossz fodrász, vagy akár az egész téli évszak. Ha olyan szerencsés vagy, hogy olyan területen élsz, ahol nincs tél, ez a cikk nem neked szól. Menj ki a szabadba, és élvezd már a szép időt :)))

Sajnos a többieknek hamarosan borzasztó lesz az időjárás, és vele együtt a hajunk is. Mielőtt észrevennénk, a nyári páratartalmat gyorsan felváltja a száraz, fagyos levegő. Hirtelen mindannyiunkat száraz fejbőr és göndör haj fog gyötörni. Egész télen viselhetnél sapkát (de nem kellene - erről később), hogy elrejtsd a fénytelen frizurádat, de nekem van egy jobb ötletem. Olvass tovább, és kövesd ezeket a tippeket, hogy életed legjobb téli haja legyen.

 

Téli haj tippek

Először is, vedd figyelembe, hogy a hajadat a tél veszélyezteti, akár bent, akár kint vagy. "De ha egész szezonban bent maradok, akkor a hideg levegő nem változtathatja törékennyé a hajamat!" - mondod. Ez egy szolid gondolat, de helytelen. A kinti levegő száraz, de a felhúzott termosztátoknak köszönhetően bent is az.

A szárazság a fő probléma télen. Amikor a bőröd száraz, duplán használod az arcápolót. A hajadat ugyanaz az időjárás éri, mint az arcodat, ezért mutass egy kis szeretetet a fürtjeidnek. A tél az az idő, amikor hidratáló kondicionálóra kell váltanod. Keress olyan hajápolót, amely humektánsokat és zsíros olajokat tartalmaz. A nedvesség fokozása érdekében hetente legalább egyszer alkalmazz mélykondicionáló maszkot, például egy intenzív regeneráló maszkot.

Minden reggel ötször nyomod meg a szundi gombot? Azt javaslom, hagyd abba. Először is, mert ha még egyszer elkésel, a főnököd kirúghat. Másodszor, időre van szükséged ahhoz, hogy reggel rendesen megmosd és megszárítsd a hajad. Télen soha ne lépj ki a szabadba vizes hajjal. Nem, nem fogsz megfázni, de töredezni fog a hajad. Minden reggel szárítsd meg teljesen a hajad, vagy kezdj el este zuhanyozni.

 

Téli haj teendők és tilalmak

Ha már a hajmosásnál tartunk, télen kevesebbet kell mosnod a hajad. Elvégre nem éppen úgy izzadsz, mint nyáron. Ettől függetlenül a hajmosás kimossa a hajadból a természetes olajokat, így az érzékenyebbé válik a téli zord hőmérsékletre. Mosd meg a hajad minden második este, vagy még ritkábban. A zuhanyzóban is állítsd alacsonyabbra a víz hőmérsékletét. A forró víz télen csodálatos érzés, de borzalmas a hajadnak.

Ha már kint vagy a szabadban, viselj kalapot, vagy lazább sapkát. A takarás segít megvédeni a fejbőrödet és a hajtöveidet a zord időjárástól. A pamut vagy gyapjú súrlódása további töredezést okozhat a hajkoronánál. Ha van, válassz selyem- vagy szaténbélésű fejfedőt.

A kiegyensúlyozott táplálkozás egész évben fontos, de ez is nagyban hozzájárul a szép hajhoz. Télen tartsd erősen a hajadat azzal, hogy sok hajbarát vitamint és tápanyagot viszel be az ételeidbe. A spenót tele van A-vitaminnal és vassal, amelyek elősegítik a haj növekedését. Ha szereted az avokádót, szerencséd van! A zöld gyümölcs nagyszerű E-vitaminforrás, amire szükséged van az egészséges fejbőrhöz és hajhoz.

A erőfeszítéseid ellenére a töredezés és a töredezett hajvégek előfordulhatnak. Ezért olyan fontos a rendszeres hajvágás. Tartsd a hajad száraz végeit nyírva. Ha a töredezés és a töredezett hajvégek miatt félsz a tükörképedtől, van más megoldás is. Kérj a fodrásztól egy rövidebb trimmelést, és hosszabbítsa vissza a hosszát hajhosszabbítással. Profi tipp: a szintetikus hajhosszabbítások nem száradnak ki és nem törnek, mint a biológiai haj, így télen is tökéletesek.

 

Lehet, hogy volt egy úgynevezett "dögös csajos nyarad", de nincs okod arra, hogy ne legyen ez így télen is. Persze, nincsenek strandok, de legalább a hajad csodásan nézzen ki!